Επιλέγοντας «Νεκρά» στην κατηφόρα. Σωστός ή λανθασμένος χειρισμός;

posted in: Uncategorized | 0

Ίσως έχεις ακούσει πως στην κατηφόρα επιλέγουμε «νεκρά» στο κιβώτιο ταχυτήτων γιατί έτσι επιτυγχάνουμε καλύτερη κατανάλωση καυσίμου. Τι ισχύει όμως στην πραγματικότητα; Είναι όντως πιο οικονομικό ένα αυτοκίνητο όταν κινείται χωρίς ταχύτητα στο κιβώτιο;

Για να δούμε…

 

Ένα από τα λάθη μας είναι να οδηγούμε με «νεκρά» στην κατηφόρα. Είτε γιατί το αυτοκίνητο κινείται με μεγαλύτερη ευκολία και αυξάνει ταχύτητα, κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε πως καίει λιγότερο είτε ότι το ίδιο το αυτοκίνητο καταπονείται λιγότερο, είτε γιατί έτσι μας είπαν ή μας έμαθαν οι παλιότεροι να κάνουμε, γιατί μάλλον είχαν συνηθίσει να οδηγούν αυτοκίνητα με καρμπυρατέρ που σε εκείνη τη περίπτωση η οδήγηση με νεκρά στην κατηφόρα μείωνε την κατανάλωση.

 

Παρόλα αυτά, σε κάθε περίπτωση είναι λάθος να αφήνουμε το αυτοκίνητό μας να κινείται σε κατηφόρα χωρίς σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων. Πρώτον γιατί αυτό είναι επικίνδυνο και δεύτερον γιατί δεν καίει λιγότερο από ότι αν θα είχε σχέση στο κιβώτιο.

Το να κινείσαι σε μία κατηφορική διαδρομή χωρίς σχέση στο κιβώτιο έχει σαν αποτέλεσμα μεγαλύτερη φθορά στα φρένα του αυτοκινήτου τα οποία ενδέχεται να υπερθερμανθούν από τη διαρκή χρήση τους, προκειμένου να κρατήσεις μία σταθερή ταχύτητα, αφού το μοτέρ δεν παίζει το ρόλο του φρένου, ενώ δεν μπορείς να έχεις άμεσα τον έλεγχο σε περίπτωση απότομου ελιγμού.

Ούτε πιο οικονομικό είναι όμως να οδηγείς χωρίς σχέση στο κιβώτιο. Εδώ και αρκετά χρόνια τα αυτοκίνητα έχουν ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου, ο οποίος διαθέτει σύστημα διακοπής παροχής καυσίμου (fuel cut off) και έτσι δεν καίνε καθόλου καύσιμο, όταν κινούνται με σχέση στο κιβώτιο, εφόσον η κινητική ενέργεια των τροχών περνά στο μοτέρ μέσω του κιβωτίου.

Αυτό είναι κάτι που μπορείς να δεις στην πράξη και στον υπολογιστή ταξιδιού του αυτοκινήτου σου. Αν επιλέξεις να κινηθείς με σχέση στο κιβώτιο, η στιγμιαία κατανάλωση θα είναι μηδενική, ενώ αν επιλέξεις «νεκρά» θα δεις στιγμιαία κατανάλωση έως και 2,0 λίτρα/100 χλμ.

Φυσικά, το τι ταχύτητα θα επιλέξεις στο κιβώτιο είναι θέμα των συνθηκών που επικρατούν αλλά και της διαδρομής, καθώς μία μικρή σχέση μπορεί να σε φρενάρει υπερβολικά και να χρειάζεται να πατάς συχνά γκάζι (κάτι που φυσικά αυξάνει την κατανάλωση), ενώ από την άλλη μία μεγάλη σχέση θα έκανε το αυτοκίνητο να αυξάνει ανεξέλεγκτα τον ρυθμό του και ίσως να σβήσει σε μία διαδρομή με μικρότερη κλίση.

Η κατάλληλη σχέση στο χειροκίνητο κιβώτιο είναι αυτή που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να διατηρεί την επιθυμητή ταχύτητα στην κατηφόρα, χωρίς να χρειάζεται γκάζι και χωρίς να κινδυνεύει ο κινητήρας να σβήσει.

Εν ολίγοις λοιπόν, αυτό που πρέπει να έχουμε όλοι οι οδηγοί στο μυαλό μας είναι πως η κίνηση του αυτοκινήτου με «νεκρά» στην κατηφόρα είναι επικίνδυνη, χωρίς μάλιστα να μειώνει την κατανάλωση καυσίμου.